‘Het hier, nu en de eenheid der dingen’

Verzamelen, fotograferen, knippen, combineren en het zoeken naar de juiste compositie. Hier begint het allemaal mee. De zoektocht naar een nieuwe werkelijkheid, die toch onwerkelijk is. Ik probeer een verbindende compositie te maken, waarbij de afzonderlijke fragmenten herkenbaar blijven. Het is een continue spel van afbreken en vervolgens weer samenvoegen. De constructies of de illusies die ontstaan, vertellen een verhaal en roepen waarschijnlijk vragen op. De betekenis van dit verhaal is afhankelijk van de waarneming. Spanning of vervreemding in de compositie kan de kijker sturen, maar de onwerkelijke werkelijkheid maakt deze beschouwer zelf.

In 2003 ben ik afgestudeerd aan de HKU te Utrecht, richting Fine Art (In 2008 heb ik dit uitgebreid met Education in Fine Art). Al tijdens mijn studie was de combinatie schilderen/zeefdruk/fotografie ‘mijn’ medium. Op dit moment werk ik in mijn atelier op de Vlampijpstraat in Utrecht.

Petra, Utrecht 2019

zeefontfilmen