Skip to content
petra-berghorst

‘Een onwerkelijke Werkelijkheid’

Verzamelen, fotograferen, knippen, combineren en het zoeken naar de juiste compositie. Hier begint het allemaal mee. De zoektocht naar een nieuwe werkelijkheid. Ik probeer een verbindende compositie te maken, waarbij de afzonderlijke fragmenten (knipsels) herkenbaar blijven. Het is een continue spel van afbreken en vervolgens weer samenvoegen. De collages die hierdoor ontstaan zijn slechts een uitgangspunt voor het uiteindelijke werk.

De gemaakte constructies of illusies vertellen een verhaal. Waarschijnlijk roepen ze ook veel vragen op. De betekenis van dit verhaal wordt bepaalt door de kijker. Spanning of vervreemding in de compositie kan de kijker sturen, maar de onwerkelijke werkelijkheid maakt deze beschouwer zelf.

In 2003 ben ik afgestudeerd aan de HKU te Utrecht, richting Fine Art (In 2008 heb ik dit uitgebreid met Education in Fine Art). Al tijdens mijn studie was de combinatie schilderen/zeefdruk/fotografie ‘mijn’ medium. Op dit moment werk ik in mijn atelier op de Vlampijpstraat in Utrecht.

Petra, Utrecht 2020

haecceitas-ets